Programma

Keynote

Beyond DevOps – Op weg naar StraBusDevOpsInfra teams?

Op weg naar verregaande snelheid en wendbaarheid richten veel organisaties zich op het vormen van DevOps teams. Dit zijn teams die zelfstandig zowel change als run onder hun hoede hebben. Echter de stip op de horizon bestaat uit compleet autonome teams die niet alleen Dev en Ops combineren, maar de gehele keten afdekken. Van idee tot klant dus; van Strategie tot en met Infrastructuur. Deze keynote presentatie bespreekt het waarom, hoe en wat van dergelijke organisaties en biedt daarmee een doorkijk naar de toekomst. Zowel rond de randvoorwaarden en uitdagingen op technisch vlak, als die op het menselijke vlak.

Keynote

How do you know what you don’t know about DevOps?

Digital business models are driving IT transformational change for traditional IT Enterprises. Today, there are competitors in all markets and industries. Tech companies have done a tremendous job positioning automation and tools. Giving the perception tools are the keys to DevOps success.

IT Leaders quickly figured out it's bigger than that. People, Culture, Skills, infrastructure, security, compliance all play a role. DevOps isn't easy! It's hard work. The DASA's DevOps Competence Model & Certification program will help answer the question “How do you know what you don’t know”?

Keynote

You want DevOps? Start with your culture first!

Wil je een succesvolle transitie naar DevOps? Tuurlijk wil je dat! Maar dan moet er wel focus zijn op de ‘zachte’ kant van DevOps, namelijk de menselijke aspecten die daarbij komen kijken. Is de juiste mindset aanwezig? Hebben de collega’s normen en waarden die passen bij de kernwaarden van de organisatie? Laat iedereen het gewenste gedrag zien? Is er ruimte om te experimenteren en daarvan te leren?

Tijdens deze presentatie neem ik jullie mee in de valkuilen van een DevOps Transitie en krijg je handvatten mee om ervoor te zorgen dat jouw DevOps transitie, een succesvolle transitie wordt.

Break-out sessie

Van regie naar DevOps

PostNL Pakketten is marktleider in de Benelux, maar de markt groeit en verandert snel. Hoe pas je je aan in een wereld waar je klanten ook je directe concurrenten zijn, en globale spelers (zoals Amazon en AliExpress) en events zoals Black Friday en Singles Day de lokale Sinterklaas gekte nog vele malen overtreffen? Om relevant te blijven moeten we niet alleen de beste service en hoogste betrouwbaarheid leveren, maar radicaal anders met onze dienstverlening omgaan. Om dit te bereiken is PostNL IT van een regie organisatie naar een DevOps organisatie aan het transformeren. Elke dag beginnen we weer opnieuw en elke dag leren we bij! Marc Kooistra neemt je mee in de ervaringen die hij heeft opgedaan.