Programma

Opening door uw dagvoorzitter

Marc heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur op het raakvlak van business en IT. Hij is gedreven om complexe ICT-projecten wél te laten slagen. ICT moet in zijn optiek de mens dienen en doen waarvoor het bedoeld is: het leven makkelijker maken met slimmere, efficiëntere en snellere oplossingen. 

Keynote

DevOps – Hip, hype of bittere noodzaak?

Veel organisaties hebben vanuit het verleden een strikte scheiding tussen ontwikkeling en beheer. Deze scheiding is op zichzelf best logisch. Het maakt duidelijk wie verantwoordelijk is voor vernieuwing en wie voor het huidige operationele systeemlandschap. Echter, door het invoeren van agile komt deze splitsing vaak snel onder druk te staan. Als oplossing introduceert men dan DevOps: agile-teams waarin zowel ontwikkeling als beheer tegelijkertijd plaatsvindt. In deze keynote gaat Rini van Solingen in op de zin en onzin van DevOps en brengt hij het terug tot de kernvraag: waarom we dit nu eigenlijk allemaal moeten doen?

Keynote

You built it, you run it, you love it

Bol.com is Nederlands grootste online retailplatform met meer dan 7 miljoen klanten en 15 duizend verkopers. Twintig jaar geleden is bol.com begonnen als een van de eerste online winkels van Nederland met de verkoop van boeken. In 2018 is bol.com uitgegroeid tot een platform die de kracht van het retail-netwerk gebruikt om meer dan 15 miljoen producten in meer dan 40 categorieën op een gemakkelijke en betrouwbare manier aan te bieden. Deze verandering van het business model en de razendsnelle groei zijn mogelijk gemaakt door technologie.

Bol.com is al bijna tien jaar een toonaangevend Agile bedrijf. Om innovatief te blijven en haar groei te faciliteren is bol.com 3 jaar geleden radicaal getransformeerd naar DevOps: you built it, you run it, you love it. In 6 maanden tijd hebben software engineers verantwoordelijkheid gekregen voor het releasen naar en runnen van software naar productie. Dit veranderingsinitiatief heeft impact gehad op tools, organisatiestructuur, werkwijze en cultuur. De belangrijkste reden voor succes was de bottom-up aanpak gericht op het betrekken en enthousiasmeren van zowel de IT Operations als de IT Development engineers

Keynote

DevOps: Why Skills and Knowledge Matter

Today, fast movers are driving change. Technology has reduced the barrier of entry for new competitors in many markets and industries. CEO's are looking over their shoulders with trepidation that a well-financed Unicorn could come out of nowhere and disrupt their business with an app. With the maturing of agile software development practices, DevOps teams are now able to deliver new digital business models that deliver stellar services, faster and more reliable. It's a new IT way of working. In order to achieve success, organisations must invest in skills and knowledge development for their IT professionals.

Break-out sessie

Hard werken is niet genoeg: Hoe DevOps-teams beter aansluiten bij de business

Veel organisaties zijn enthousiast begonnen met Scrum en hebben vervolgens DevOps teams geïntroduceerd. Deze teams worden meestal beoordeeld op hun efficiëntie door bijv. velocity te meten. Helaas want hard werken is niet voldoende; het juiste doen daar gaat het om! Daarom is aandacht voor de effectiviteit van DevOps teams onmisbaar. In deze lezing geeft Leontien Wagenaar vanuit haar praktijkervaring tips hoe DevOps teams effectief te laten werken, te meten en te besturen. Hierdoor sluiten de resultaten van de DevOps teams (beter) aan bij de business.