Where’s the Bizz in DevOps?

Sommigen noemen het de 3e industriële revolutie anderen houden het op de Digitale Transformatie. Feit is dat de manier waarop wij zaken doen in een ongekend hoog tempo verandert. Technologie, en de mate van versnelling die hierin aan te brengen is, is de drijvende de kracht achter deze transformatie. De uitspraak van Marc Andreessen dateert alweer uit 2011 maar lijkt meer waar dan ooit! “Software is eating the world”

Bij veel organisaties maakt IT een belangrijk onderdeel uit van hun kritische bedrijfsprocessen en bepalen in belangrijke mate het succes van de organisatie. Te denken valt natuurlijk aan bekende bedrijven als Bol.com, maar ook steeds meer ‘traditionele’ bedrijven zien hun dienstverlening verschuiven naar een technologische omgeving, denk bijvoorbeeld aan banken. Algemeen wordt aangenomen dat bedrijven die niet serieus met deze transformatie bezig zijn nu al hopeloos achter lopen op de concurrentie en het in the long run niet gaan redden.

“Ik weet het bijna zeker… denk ik…”

Wordt IT dan belangrijker dan ‘de Business?’ Het antwoord hierop is Ja….. Of nee…. Of misschien. Duidelijk is in ieder geval dat er een  verschuiving gaat plaatsvinden in rollen, verantwoordelijkheden en vooral ook in de skills die organisaties aantrekt in mensen. Als businessprofessional zul je kaas gegeten moeten hebben van IT en softwareontwikkeling en andersom zullen de technische mensen hun techneuten bril af moeten zetten en de wereld steeds meer moeten gaan bekijken door de ogen van de klant.

Je kunt je voorstellen dat dit iets heel anders vraagt van IT afdelingen. Waar zij in het verleden vaak ondersteunend waren aan de business, zitten ze nu in de driver’s seat en dragen ze in belangrijke mate bij aan het succes van een organisatie. Snelheid waarmee IT innovatie ontwikkelt en deployed  kunnen worden is van cruciaal belang. Een DevOps transformatie gaat op zijn zachtst gezegd iets verder dan het samenbrengen van de afdelingen Development en Operations. Het woord transformatie is in dat opzicht zeer toepasbaar: alles moet anders.

DevOps’18 – Continuous Transformation.

6 juni 2018, Stadion Feijenoord, Rotterdam

Tijdens het congres DevOps’18 laten experts uit het veld zien wat er dan allemaal anders moet. En hoe je hier in de in de praktijk handen en voeten aan geeft. Enkele Highlights zijn:

  • Jurrie van Rooijen die als CTO een DevOsp transformatie bij Bol.com heeft begeleid laat zien wat je tegen kunt komen op je DevOps reis. Onder het motto You Build it, You run it, You love it werken 400 IT medewerkers nu samen in zelfsturende DevOps teams
  • Deborah Burton van de DevOps Agile Skills Association (DASA) laat zien wat een DevOps transformatie vraagt van de mensen en hun vaardigheden. Welke skills zijn belangrijk en hoe zorg je ervoor dat je relevant bent en blijft in deze snel veranderende wereld.
  • Rini van Solingen is hoogleraar aan de TU  Delft en scheidt zin en onzin van elkaar. Waarom zou je je IT organisatie transformeren? Wat levert het je op?

Voor het hele programma: devops.heliview.nl/programma/

Direct aanmelden!