Tweetal nieuwe congressen binnen IT Development portfolio!

In 2018 zullen twee nieuwe telgen in de Heliview familie het levenslicht zien: API18 en DevOps18 zijn beiden nieuwe congressen die respectievelijk in april en juni 2018 hun eerste editie zullen beleven. Op zichzelf staand adresseren beiden events twee belangrijke ontwikkelingen in de IT markt terwijl ze tegelijkertijd in elkaars verlengde liggen.

Bedrijven in Nederland bevinden zich middenin een Digitale Transformatie. Dit betekent dat software onmisbaar wordt en IT innovatie en ontwikkeling voor een belangrijk deel het succes van organisaties bepalen. Korte time-to-market, aansluiten bij de vraag van de markt en dit alles zonder in te leveren op kwaliteit en security zijn vereisten voor het succesvol ontwikkelen van applicaties. De congressen API18 en DevOps‘18 geven inzicht in hoe je dit op technologisch vlak maar ook organisatorisch voor elkaar krijgt. 

DevOps’18

DevOps’18 geeft IT professionals praktische handvatten hoe IT verantwoordelijken de volgende stap kunnen zetten in het verder professionaliseren van de IT ontwikkelfunctie binnen hun organisatie. “DevOps is op zichzelf niet nieuw. Wel zien we dat veel organisaties op dit moment starten of al bezig zijn met een DevOps transformatie. De markt wordt volwassen en er is veel behoefte aan informatie en ophalen van ervaringen van anderen. Dat is precies waar onze congressen om draaien” zegt Bart Gelderblom, initiatiefnemer van het congres. Tijdens dit congres zullen de aanwezigen lezingen te zien en te horen krijgen van experts uit de praktijk over zaken als: Continuous Delivery, Security, Testautomatisering en Release automation. Maar ook de organisatorische en bedrijfsculturele kant van het verhaal blijven niet onbesproken. Bart Gelderblom: “we hebben op dit moment Rini van Solingen al weten vast te leggen voor dit congres. Rini is Professor Global Software Engineering aan de TU delft en een absolute autoriteit op dit gebied” Ook zullen onder andere Jurrie van Rooijen (CIO bol.com) en Marc Gill’ard (directeur bij Verdonck Klooster en Associates) een belangrijke bijdrage leveren aan het programma.

DevOps ’18 vindt plaats op 6 juni 2018 in de kuip in Rotterdam.

Website: DevOps ’18.

API18

API management geeft bedrijven de mogelijkheid om snel te schalen, activiteiten uit te breiden als een digitaal platform, waarbij nieuwe kanalen worden gemaakt, nieuwe klanten worden gevonden en grotere betrokkenheid met bestaande klanten wordt bereikt. Veel bedrijven zijn bezig met het opstellen van hun API strategie, waarin bedrijven het potentieel van risicoloos hun gegevens en services ontsluiten naar externe, partner- en interne ontwikkelaars dankzij API’s en API Gateways. Leander van Bijsterveld, grondlegger van dit event: ‘’API’s zijn al een geruime tijd in de technologische markt, echter onder de vleugel van digitale transformatie hebben het gebruik van API’s & API Gateways een enorme toevlucht genomen, hierdoor is er veel behoefte aan informatie en ophalen van ervaringen van anderen’’.

Onderwerpen als: API as a Business Enabler, API’s & Security, API Ecosysteem: Bruikbaar maken van ‘Open Data’ en ‘Closed Data’ via API’s, Smart API services, API Gateway as a Service (AGAAS) & Performance & Testing Management met API's; zullen de revu passeren. 

Gedurende dit congres delen diverse sprekers van toonaangevende bedrijven hoe zij een API strategie opzetten, wat de best practices & learnings zijn met het opzetten van succesvolle API-programma’s ten behoeve van de flexibiliteit & effectiviteit van de Digital Transformation. En nog belangrijker wat de toekomstige businessmodellen zijn dankzij API.

API18 vindt plaats op 12 april 2018 in de Apenheul in Apeldoorn

Website: API18

Wilt u meer weten over één van deze of beide congressen? Neem dan contact op met Heliview